NM i Hangglidng

Postet av busybee


Startsirkel under NM i hanggliding 2006

: Kjell Keogh

NM i hanggliding i Vågå 2006.

Norsk Mesterskap i hanggliding er vel overstått for denne gangen og det har vært spennende omganger med ulike distanseflyvingoppgaver.

Som kjent er det værforhold som avgjør dagens flyoppgaver og av 8 mulige oppgavedager ble 6 gjennomført.
Vågå i Ottadalen innbyr til flyving i fantastisk natur og mange distanseturer har blitt flydd herfra. Fra luften har man utsikt over hele Rondane og Jotunheimen og noen ganger føles det som om en har utsikt til verdens ende. Været under NM-uken har vært veldig bra og oppgavene har vært fløyet inn av en rik samling dyktige piloter med en sportslig og humoristisk tone seg imellom.
Les mer om de ulike dagene og oppgavene på http://www.ellefsen.net/
Det har vært skarp konkurranse om poengene på både toppen av listen og lenger ned på listen.
Likevel skilte vinneren av årets NM Olav Opsanger fra Jetta Luftsportsklubb seg ut ved å fly inn til beste resultat hver dag, og fikk sammenlagt 5074 poeng. Olav har tatt tredjeplass 4 år på rad så NM-seieren i år smakte nok ekstra godt. (Foto: Frode Halse)
Nykommeren Bjørn Joakimsen fra Hedemarken Hanggliderklubb fløy inn en god andre plass sammenlagt med 4499 poeng, noe som er en sterk prestasjon for en nykommer. Acropiloten og norgesrekordholder i distanseflyvning(206 km) Jon Gjerde fra Voss Hang- og Paragliderklubb tok tredjeplassen med 4354 poeng, i sterk konkurranse med fjorårets NM-vinner Nils Åge Henden som fikk 4349 poeng. For hele resultatlisten se www.vaagaaopen.no
Skyline forhandler i Norge, Øyvind Ellefsen sponset konkurransen med flyrelaterte produkter. Disse ble gitt noen av deltagerne som ekstra oppmerksomhet for individuelle gode prestasjoner.
Det eneste vi savnet var flere internasjonale piloter til å delta i Vågå Open. Håper også de etterhvert får opp øynene for hva Norge kan tilby av rik og variert flyving.
Parallelt med NM har det også vært konkurranse for friflygerne, og vinneren Terje Solberg forsvarte Oslo og Omegn Hanggliderklubb sin ære ved å fly inn 100 poeng sammenlagt ila 4 gjennomførte oppgavedager. Atle Zeiner fra Lier Hangglider Klubb kommer inn tett etter med 98 poeng og Johnny Reichle som også er fra Oslo og Omegn Hanggliderklubb scoret 83 poeng som ga en fin tredjeplass.
Årets fotokonkurranse fikk inn mange flotte bilder og premien var et Canon 620A digitalkamera sponset av Fotofokus . Kjell Speider Keogh vant med et nydelig bilde av hangglidere over jettaplatået . Flere bilder kan sees på www.vaagaaopen.no
Nm-uken har vært innholdsrik på mange måter og det har vært spennende, lærerikt og sosialt for mange glade flysjeler. Det er inspirerende for alle som flyr når luftens beste riddere viser oss hva de kan, og vi gleder oss allerede til neste års NM-uke.

Relaterte artikler (2)

16. august 2006 08:22 (sist oppdatert: 28. august 2006 21:24) · publisert i Hanggliding

Kommentarer (2197 skjulte)