Tronfjelltreff

Postet av busybee


Vindstrimmelen på Tron

: Foto Trude Bang

Flotte forhold og mange piloter på Tronfjell. Mellom 7-10 ms laminær vind over kanten. Kunne ikke vært bedre.

Kjempefine forhold på Tronfjell. Kom litt sent og på vei opp var det mange vinger i luften...nydelig syn! Rigget og gikk ut til kanten, det blåste ca 8ms jevnt rett inn - helt deilig, to skritt og opp i luften.

Startet i en litt stille periode og når jeg så noen som måtte ut i dalen og lande så ble jeg nesten desperat. Hadde ikke flydd siden NM-uken og ville så fryktelig gjerne henge lenge. Klarte heldigvis å klore meg fast og etter ca 10 min så tok det seg opp og ble kjempefint. Hang og termikk innimellom, fikk skrudd meg opp til ca 1700 moh. Det syns jeg egentlig var høyt nok for det sugde meg opp det digre grå flaket som lå over flaten. Har veldig respekt for de store skyene, ska prøve å ikke overdrive. De skal studeres nærmere slik at jeg kjenner dem bedre. Greit å vite hvem det går an å være godvenner med, og hvem en helst ikke burde komme for nære.
Det var mange vinger i luften så jeg fikk ikke bare nyte utsikten. Uansett deilig å se så mange vinger i luften og også gøy å få fly sammen med dem. Har truffet mange hg-piloter etterhvert fra fjern og nær og alle er like hyggelige. Det er et godt sammensveiset miljø og jeg føler meg priviligert på mange måter.
Det var morsomt å fly hang og skru termikk innimellom og jeg måtte jobbe litt for høyden. Særlig fordi at det innimellom var litt slappere perioder på hanget.
Oppe på 1700m pep det i varioen uansett, surfet litt rundt og så stakk jeg litt ut i kanten mot det blå og da var det fort ned i 1400m igjen. Fikk ikke helt høyden igjen så jeg topplandet, spiste litt mat og skravlet med de som var på bakken, så fløy jeg ut igjen. Klarte ikke henge oppe sålenge denne gangen, prøvde å klore meg fast men sank godt nedenfor start. Dro ut for å lande i dalen og var slett ikke sikker på om jeg skulle rekke landingen v tavernaen. Det var mange fine landingsjorder underveis så ingen dramatikk, men syns sauene under meg var altfor store og jeg kunne tom se kuørene. Syns det var litt kult, nesten som å være på en liten tur for det er vel ca 6 km ned til sentrum? Kom meg da over elven, men firkantinnflyving ble det ikke tid til, bare rett inn mot jordet å lande. Problemer med å få føttene ut av selen (strikken til glidelåsen var virret rundt foten) så det ble et pent mageplask og grønne knær, men det var jo ingen stor nyhet. Alle olabuksene mine har nå grønske på knærene. Det var to kjempefine turer - deilig var det å fly litt igjen og så mange kule folk, det måtte jo bare bli en knall helg. Senere ble det grilling og Brønstad hadde som vanlig laget en rekke testosteronøvelser, der man skal kaste tunge ting lengst mulig, bowling m fotball og tomflasker og baller i mål. Ulike Oslogutter sloss med melkespannet og både haltet og klagde dagen etterpå. TrondO vant suverent melkespannklassen, dette er jo årets ambisjon for den gutten og har han ligget i jevn trening siden han var smågutt og hvor stor har han blitt nå ?
Hedemarksguttene viste at bananlaget også her står sterkt, Bjørn J vant det hele sammenlagt og Svennis kom på en sikker andreplass.
Jeg fylte bunnplassen suverent iår som ifjor, men vant jenteklassen da. Men det var ikke så vanskelig for vi var bare to og jeg hadde allerede 10 poeng for å starte, mens Aud bare fikk kastet melskespann og baller. Hun skal på hg-kurs nå i september og håper vi kan få litt mer kniving om pallplassen i jenteklassen til neste år.
Tilslutt endte vi opp på verdens verste disco med to jenter som hadde danseoppvisning. De hadde ikke så mye rytme i kroppen, men var ganske ganske flinke til å å få romper og pupper til å riste, og det samtidig. Ikke verst, det får ikke jeg til, men det har kanskje noe m størrelsen å gjøre. Syns Johnny Reichle var mye flinkere til å danse, spesielt grasiøs i sin fine dansedrakt som jeg er sikker på har vært i bruk på landslaget i skiskyting på 70-tallet.
Bassen dunket noe fryktelig så alle var nødt til å bedøve sansene med et eller annet, så dessverre klarte jeg iår som ifjor å ødelegge en fin flydag på søndagen pga selvforskyldt ubalanse i mineralnivået i kroppen. Men jeg var ikke alene om det da. Dag og jeg dro i all elendighet opp til toppen og tok bilder.
Det var en fantastisk utsikt, ikke minst over skygatene som lå over hele dalen og videre utover Rondane. Mektige skyer som ruvet som tårn på himmelen, det gjør inntrykk i et hode som surrer rundt i himmelen. Ellers så var det ganske disig og ikke verdens beste sikt så det var greit å knipse steiner også. Fikk testet ut mitt nye supre Canon EOS 30D. Se bilder HER
Under festlighetene på kvelden kom meldingen om at stjernegutten Jon Gjerde har vunnet VM i Sveits. Fy flate det var skikkelig kult. Det er det første offisielle VM som blir arrangert så det var extra kult og både Johnny og Jørgen var blant de kvalifiserte deltakerene. Luftens riddere alle tre og Jon som verdens beste stjernegutt. It just made my day! Se resultatlisten HER

Relaterte artikler (2)

28. august 2006 10:06 (sist oppdatert: 30. august 2006 14:30) · publisert i Hanggliding

Kommentarer (1960 skjulte)